Hoppa till innehåll

Microservices – Continuous Innovation and Continuous Decomposition

Skriven av: DEWIRE AI TEAM

maj 03, 2018

Mikrotjänster, microservices, går ut på att bryta ner den klassiska monolitiska klient-server-databasarkitekturen till små, oberoende och löst kopplade mikrotjänster. Stora och komplexa lösningar där det tar lång tid att få ut nya utgåvor i produktion kan dra stor nytta av att gå över till mikrotjänster som uppmuntrar en DevOps-kultur och kortar ner tiden till marknadsintroduktion.

De viktigaste fördelarna med en mikrotjänstearkitektur beror på att man separerar ansvarsområden. Oberoende mikrotjänster kan användas av flera system samtidigt, replikeras för att automatiskt skalas upp för att hantera toppar i arbetsbelastningen och medför en flexibel och dynamisk utvecklingsmetod. Mikrotjänster tillsammans med DevOps-kulturen med automatiserade byggen, tester och implementeringar ökar kraftigt utvecklingshastigheten. Bygg, testa och distribuera hundratals gånger om dagen, prova en ny funktion på en begränsad mängd användare och ersätt automatiskt felande instanser.

Missade ni en av era fyra årliga releasefönster? Som en organisation krävs det ett mod att flytta från utveckling i silos till små, oberoende och agila team som ansvarar för att bygga och driva sina egna mikrotjänster. Nya mikrotjänster kan läggas till utan att röra befintlig källkod, vilket förenklar utveckling av nya funktioner och kan i vissa fall helt eliminera driftstopp. En mikrotjänstearkitektur är mer feltolerant eftersom den isolerar fel i ett begränsat antal instanser och det låter dig distribuera korrigeringar i en tjänst istället för att ta ner hela den monolitiska applikationen.

Mikrotjänster ökar till viss del komplexiteten genom att dom ska hanteras och kan vara svårt att orkestrera om det inte är konstruerat och byggt av erfarna mjukvaruingenjörer. På Dewire hjälper vi dig att designa, bygga och underhålla en högpresterande mikrotjänstearkitektur som är redo att köras lokalt, på samlokaliseringcenter eller till och med serverlöst i molnet.